MANIKŰR

Manikűr

A manikűrt a köröm hosszának és formájának elkészítésével kezdem. Ezt egy speciális üvegreszelővel végzem, ami egy pillanatra felmelegíti a köröm szaruját, ami azonnal ki is hűl, így összezárja a körömszélt és kevésbé fog törni, szakadozni, mint más reszelő használatakor.

A körömszél formázása után következik a körömbőr feltolása és eltávolítása. Ezt a bőrödnek megfelelő technikával végzem. Lehet hagyományos áztatós vagy bőrpuhítós oldattal vagy a most divatos úgynevezett száraz (gépi) manikűr.

A manikűr utolsó lépése a körömfelszín polírozása, mely szép fényes felületet eredményez, akár lakkozás nélkül is következő hétre. Ide tartozik még egy speciális ápolás, beszívódó körömerősítő formájában (Mavala), ez meggátolja a körmök beszakadását, lemezes töredezését. Heti egyszeri, rendszeres használatával azonnali eredmény érhető el.

A fertőtlenítés minden esetben kötelező és kikerülhetetlen a manikűr és a műköröm készítésénél is, így megelőzhető bármiféle fertőzés, gyulladás kialakulása. Kodan: színtelen, alkoholos, baktérium-, vírus-, gombaölő, rövid hatóidejű bőrfertőtlenítő.
A manikűr 30-45 perc alatt készül el.

..

Lakkozás

Ha már szépen ápolt a kezed, nincs más hátra, mint kiválasztani a hozzád illő lakkot. Ne hagyd, hogy a divat irányítson Téged, olyan színt válassz, amiben jól érzed magad, ami az egyéniségedhez a legjobban passzol. Jó, ha tudod, hogy a fehér francia vég optikailag összenyomja a körömhosszt. A lakk színe harmonizáljon a rúzsod színével. A lábadon és a kezeden lehetőleg ugyanaz a szín legyen, da ha ez nem megoldható, akkor harmonizáljanak egymással. A lakkozás megkezdése előtt egy speciális köröm pH visszaállító folyadékkal előkészítem a körmöd a lakkozásra. Első rétegként egy alapozó lakkot viszek fel a körömlemezre, ez biztosítja a megfelelő tapadást a köröm és a színes lakk között, védi a körmöt az elszíneződéstől, amit az élénk színű lakkok okozhatnak és körömerősítő hatása is van. A kiválasztott színt két rétegben viszem fel, majd utolsó rétegként egy színtelen fedőlakkot húzok. Ez a réteg védi a színt a kopástól, magas fényt ad a lakknak és szárító hatása is van. De ne várjunk csodát, a lakknak így is kb. 30 perc száradási időre van szüksége. A kereskedelemben kapható lakkszárító olajok és spray-k valóban meggyorsítják a körömlakk felületi száradását, azonban a mélyebb rétegek száradása több időt vesz igénybe. A francia lakkozás a 2 színes rétegben tér el, ugyanis ott elsőként a fehér szél festése, majd az áttetsző szín felvitele a sorrend. A többi lépés megegyezik az egyszínű lakkozással.

A lakkozás kb. 15 perc alatt készül el.