MŰKÖRÖM

MŰKÖRÖM 

A műköröm a természetes körmök meghosszabbítására szolgáló körömkozmetikai eljárás. Ennek több módja is létezik. Előre legyártott műanyag tip segítségével vagy modellezéssel (építéssel) készíthető el a kívánt körömhossz és forma. Anyagát tekintve lehet zselé vagy porcelán. Én az épített zselé technikát használom, mert pontosan illeszkedik a körömfelszínre és a zselé rugalmasságának köszönhetően kevésbé hajlamos a törésre. Ezzel a módszerrel minden kívánság könnyedén elkészthető és természetes hatás érhető el. Építéssel kialakítható a fehér francia vég, de csillámos vagy színes köröm is készíthető. Így már anyagában lesz díszített a körmöd, lakkozni sem kell. De ha egy pár napra más színt szeretnél, nyugodtan ki is lakkozhatod a műkörmöt. Sőt, a lakk sokkal tartósabb rajta, mint a saját körmön. A műköröm természetesen nő együtt a körömlemezzel, ezért 3-5 hetente szükséges az utántöltése. Ez az időintervallum attól függ, hogy milyen gyorsan nő a körmöd. A köröm átlagos növekedése heti 1 mm.

Hogyan készül az épített zselé műköröm?

Először is meg kell mosnod a kezed, hiszen a mindennapi élet során rengeteg ember után fogsz meg tárgyakat és ki tudja, kinek, mi maradt a keze nyomán. A biztonság kedvéért én is lefertőtlenítem a kezed Kodannal. A fertőtlenítés minden esetben kötelező és kikerülhetetlen a manikűr és a műköröm készítésénél is, így megelőzhető bármiféle fertőzés, gyulladás kialakulása. Kodan: színtelen, alkoholos, baktérium-, vírus-, gombaölő, rövid hatóidejű bőrfertőtlenítő.

Az előkészítés első lépésében cuticle removert (körömbőr eltávolító) segítségével feltolom és eltávolítom a körömlemezre ránőtt bőrt, szükség esetén a maradékot levágom. Második lépésben egy papírreszelővel formázom és felbolyhozom a körmöd felszínét. Erre azért van szükség, mert a köröm felületén egy természetes zsírréteg található, ami megakadályozz a zselé tapadását, illetve a bolyhozás következtében megnő a zselé tapadási felülete. Következő lépésben gombásodás-megelőző és vízelvonó, PH-kiegyenlítő hatású köröm előkészítő majd tapadás elősegítő folyadékot, teszek a körmödre. Amíg ezek megszáradnak, addig felragasztom az építéshez szükséges sablonokat az ujjaid végére.

Az építés folyamatát egy vékony tapadó-zselé réteggel kezdem. Ez egy teljesen új fejlesztésű anyag. A körömre kenve polimer gyökeret ereszt, így bombabiztos tapadást biztosít a további zselé rétegeknek. Második lépésben halvány rózsaszín, üvegszálas zselével hosszabbítom meg a körmöd a sablonra. Azért használok rózsaszín üvegszálas zselét, mert szép, egészséges, de nem feltűnő színt ad a körömnek és az üvegszál miatt rendkívül erős tartást biztosít. Harmadik lépésben, ha igényled, körömágy hosszabbító zselével fedem a körömágyad. Ezzel a zselével a körömágy meg is hosszabbítható és kevésbé lesz látható a lenövés a francia szélnél. Természetesen minden eddigi réteg után az UV lámpában megköttettük az aktuális réteget. Következő lépésben fehér vagy csillámos, vagy színes zseléből kialakítom a mosolyvonalat vagy átmenetet képzek több szín között. Ha ez is megkötött az egész felületet beborítom átlátszó zselével, majd ismét a lámpázás jön.

Miután az összes réteg teljesen megkötött zseléfixálóval törlöm át a köröm felületét és formára reszelem. Ezzel a reszeléssel adom meg az elkészült műköröm végleges formáját, hosszát, vastagságát, felületének egyenletességét. A reszelő nyomait polírozóval tüntetem el. Az így készre csiszolt köröm felületének fényét, csillogását fényzselével adom vissza, ami szintén az UV lámpában köt meg. Ha ez kész, nincs további száradási idő és már mehetsz is.

Műköröm elkészítési ideje kb. 2 óra.